Om hemsidan/profil

Välkommen till min hemsida och blogg. Här kan du ta del av texter jag skrivit, utdrag ur min avhandling, publicerade artiklar och annat smått och gott. Mitt huvudämne är historia men jag har breda intressen och rör mig ofta i gränslandet mellan historia, teologi och filosofi. Du kan också ta del av information om min firma ”Kulturmöten”.

Född 1960 i Uppsala i samma veva min far höll på att ta sin examen i teologi. Familjen flyttade från det ena stället efter det andra allteftersom prästtjänsterna avlöste varandra men till slut landade vi i Halmstad. Gymnasium följdes av olika jobb runt om i landet inom Svenska kyrkan innan studier i religionsvetenskap, historia och pedagogik tog vid och resulterade i en lärarexamen. Har undervisat både på högstadium och på gymnasium. Under resan gång bildade jag familj. Fem barn.

1998 hamnade jag i Härnösand där jag arbetat som gymnasielärare samtidigt som jag läste historia och disputerade i Uppsala. Var under en period pastor inom EFK men är idag aktiv i Pingstkyrkan Härnösand. Har ägnat mig åt undervisning, predikan och muisk. Som sidoverksamhet har jag hållit föreläsningar i historiska, teologiska och samhälleliga ämnen i skilda sammanhang och försökt upprätthålla en viss skrivarverksamhet på lediga stunder. Från och med 2010 forskar jag om de svenska judarnas historia med medel från Riksbankens jubileumsfond samtidigt som jag undervisar i historia på Mittuniversitetet.

Kontaktinformation